SEB, eller Skandinaviska Enskilda Banken, är en av de största banker i Norden. Banken har funnits i över 150 år och har idag verksamhet i flera länder runt om i världen.

SEB är en fullservicebank som erbjuder ett brett utbud av banktjänster för privatpersoner, företag och organisationer. Du kan till exempel få hjälp med att låna pengar, spara, investera, betala räkningar och hantera dina affärsärenden hos SEB. Banken har också olika produkter för att hjälpa dig att försäkra dig och din familj.

SEB har också en stark närvaro på internet och erbjuder sina kunder möjligheten att hantera sina bankärenden online med hjälp av verktyget SEB Avista. Du kan till exempel se dina kontoutdrag, göra överföringar och betala räkningar via internetbanken.

SEB är känd för sin höga kundnöjdhet och har vunnit olika priser för sin service. Banken har också ett stort fokus på hållbarhet och strävar efter att minimera sin påverkan på miljön.

Allt som allt är SEB en stabilt och pålitligt val för den som söker en bank som kan hjälpa till med alla sina finansiella behov.

SEB tjänster

SEB är en fullservicebank som erbjuder ett brett utbud av banktjänster för privatpersoner, företag och organisationer. Här är några exempel på tjänster som SEB kan erbjuda:

  • Lån: SEB erbjuder olika typer av lån, till exempel bolån, bilån och konsumentlån. Du kan också ansöka om att låna pengar till att starta ett företag eller för att utveckla ett befintligt företag.
  • Sparande: SEB har olika alternativ för dig som vill spara pengar, till exempel sparkonton, fonder och aktier. Banken kan också hjälpa dig att sätta upp en sparplan som passar dina mål och förutsättningar.
  • Investeringar: SEB kan hjälpa dig att göra smarta investeringsbeslut genom att erbjuda olika investeringsprodukter, till exempel fonder, aktier och obligationer. Du kan också få hjälp att sätta upp en investeringsportfölj som passar dina önskemål.
  • Betalningar: Du kan använda SEB för att enkelt hantera dina betalningar, till exempel genom att betala räkningar och skicka pengar till andra personer. Du kan också ansöka om kort, till exempel kreditkort eller betalkort, för att göra betalningar.
  • Försäkringar: SEB erbjuder olika försäkringar för att hjälpa dig att skydda dig och din familj mot olika slags risker. Du kan till exempel få hjälp att välja rätt hemförsäkring, bilförsäkring eller reseförsäkring.
  • Affärsärenden: SEB erbjuder också tjänster för företag och organisationer, till exempel rådgivning kring finansiering, skatter och affärsutveckling. Du kan också få hjälp att sätta upp en affärsplan och att hitta lösningar för att öka lönsamheten.
  • Digitala tjänster: SEB har också en stark närvaro på internet och erbjuder sina kunder möjligheten att hantera sina bankärenden online med hjälp av verktyget SEB Avista. Du kan till exempel se dina kontoutdrag, göra överföringar och betala räkningar via internetbanken. SEB erbjuder också olika mobila appar som gör det enkelt att hålla koll på dina pengar och göra ärenden på resande fot.
  • Kundservice: SEB har en hög kundnöjdhet och strävar efter att ge bra service till sina kunder. Du kan till exempel få hjälp med dina ärenden via telefon, e-post eller genom att besöka en av bankens filialer. Banken har också olika verktyg, som chatt och videomöten, för att underlätta kommunikationen med kunderna.
  • Hållbarhet: SEB har också ett stort fokus på hållbarhet och strävar efter att minimera sin påverkan på miljön. Banken har till exempel en mängd olika projekt som syftar till att främja hållbarhet, till exempel inom områdena klimat, energi, vatten och biodiversitet. Du kan läsa mer om SEB:s hållbarhetsarbete på deras webbplats.

I sammanfattning erbjuder SEB ett brett utbud av banktjänster för olika behov och önskemål, och har också starka digitala tjänster och en hög kundservice. Banken har också ett stort fokus på hållbarhet och strävar efter att vara en ansvarsfull aktör i samhället.

SEB Valutakurser – Avista (överföringar)

När du gör betalningar och överföringar kan du använda de aktuella valutakurserna som anges. Dessa kurser kan dock variera från de exakta växelkurser som tillämpas när dina uppdrag behandlas, eftersom de sätts vid det tillfället.

Valutaomvandlare

En valutaomvandlare är ett verktyg som du kan använda för att konvertera en valuta till en annan. Du kan till exempel använda en valutaomvandlare för att se hur mycket en viss mängd pengar i en valuta motsvarar i en annan valuta. Valutaomvandlare finns tillgängliga på internet och i många resenärsappar. Du kan också hitta valutaomvandlare på banker och växlingskontor. Valutaomvandlare använder sig av aktuella växelkurser för att göra omvandlingen, så det är bra att komma ihåg att kurserna kan variera över tid.

Vanliga frågor om SEB

Hur mycket kan jag låna hos SEB?

Det kan vi inte säga exakt hur mycket du kan låna hos SEB eftersom det beror på en mängd olika faktorer, till exempel din inkomst, din privatekonomi, vilken typ av lån du söker och vad pengarna ska användas till. Det är alltid bäst att kontakta SEB direkt för att få en individuell rådgivning om hur mycket du kan låna. Du kan till exempel besöka en av bankens filialer eller kontakta banken via telefon eller e-post för att ställa frågor och få hjälp med din låneansökan.

Vad är clearingnummer hos SEB?

Om du har ett konto hos SEB kan du hitta ditt clearingnummer på dina kontoutdrag eller i internetbanken. Du kan också fråga personal på SEB för att få hjälp att hitta ditt clearingnummer. Det är viktigt att du använder rätt clearingnummer när du gör överföringar eller betalar räkningar, eftersom det annars kan leda till att överföringen eller betalningen inte når rätt mottagare.