För några år sedan började man höra om något som då var ett stort frågetecken. Många förstod inte vad det var och varför det pratades så mycket om detta. Men de som förstod vad detta skulle innebära för framtiden såg till att investera i detta då de visste att om några år kommer detta att slå igenom.

Bitcoin tog världen med storm när den plötslig slog igenom från inget värde till ett värde på cirka 500 000 – 600 000 kronor. Den lilla artificiella valutan skapade 25 000 miljonärer runtom i världen.
Men vad är egentligen Bitcoin och hur kom det till?

Historik

Bitcoin skapades år 2008 av en okänd person eller grupp som kallar sig för Satoshi Nakamoto och släpptes för allmänheten år 2009. Bitcoin är den första digitala valutan som existerat, när den kom ut på marknaden fanns det inget liknade. Efter att Bitcoin släpptes kom det så småningom andra digitala valutor. Och idag har vi en marknad med flera tusentals olika digitala valutor.

I början av sin resa var Bitcoin inte värt mycket men för varje år som går stiger värdet mer och mer. Och som allra högst har värdet på Bitcoin legat på cirka 60 000 USD och man vet att det kommer att fortsätta att stiga då världen kommer att öppna sina dörrar för kryptovalutor (digitala valutor).

Varför är Bitcoin så speciellt jämfört med andra kryptovalutor?

På marknaden finns idag tusentals olika kryptovalutor men ingen av de är lika värdefulla som Bitcoin. Men hur kommer det sig kan man fråga sig?

Att Bitoins värde ligger så högt beror på att när Bitcoin skapades så gjordes det endast i ett begränsat antal. Alltså finns det bara ett visst antal med Bitcoins i världen, och när dessa tar slut kommer det inte att finnas fler Bitcoins och det kommer heller inte att kunna skapas mer.
En annan väldigt stor anledning till att Bitcoin har gått upp i värde är att man vet att i framtiden kommer man kunna använda sig av kryptovalutor precis som vanlig valuta för att handla.

Redan idag har ett första företag börjat att acceptera Bitcoin som valuta i handeln och det är Tesla. Tesla såg till att vara den första på marknaden som tar emot och accepterar bitcoin som betalningsmedel. Detta betyder att idag kan man köpa sig en Tesla med sina Bitcoins!

Dörrarna för kryptovaluta som betalningsmedel har öppnats och kommer att slå igenom ännu mer under kommande år. Krypto är framtiden!